Sirouns Schrijftafeltje

Koppelingen:

Bevriende schrijvers
Grote Voorbeelden
Schrijven en lezen

Gastenboek!

Mail Siroun

Koppelingen

Hieronder een scala aan schrijfgerelateerde webstekken op het internet. Van bevriende schrijvers die me inspireren en stimuleren, tot overzichtspagina's van mijn favoriete schrijvers en tenslotte de plekken waar je als beginnend schrijver je hart op kunt aan informatie, klankborden of gewoon wat mooie proza om bij te verwijlen. Klik op de namen en de koppelingen openen zich in een nieuw venster.

 

Bevriende schrijvers

Roos Boum: groeide op met een moeder die lijdt aan het syndroom Münchhausen by Proxy. Op de site gegevens over Roos' autobiografische boek Valse Salie, en een link naar haar site over het syndroom Münchhausen by Proxy.

Natalie Koch: de site van de schrijfster van het prachtige, muzikale boek Streken. Lees hier een fragment van het boek, reacties van de pers, en ontdek meer over de schrijfster.

Micha Meinderts: debuteert binnenkort met een roman over jonge homo Arthur Hartman. Op de site vind je fragmenten uit de roman en de vervolgdelen, maar ook een blog en een leuk forum waar je met lezers en schrijver over het boek kunt praten.

Helena Rentmeester: het weblog van de schrijfster van Pont du Gard. Hier vind je reacties op haar boek en een schitterende foto van het aquaduct waar het boek naar vernoemd is.

Nieuw! Schrijf.Maks: de schrijfsite van Marjet Maks. Verhalen, columns, en informatie over haar huidige schrijfactiviteiten. En een link naar haar Bed & Breakfast op een Zuid-Spaanse berg, waar je een schrijfverblijf kunt boeken.

Carien Touwen: lekkere leessite van de schrijfster van de verhalenbundel Losse Draden. Veel informatie over haar schrijfprojecten en een onderhoudend weblog, met herkenbare en leuke teksten voor schrijfliefhebbers.

Versje Op Verzoek: warme, kleine site over de schrijfselen van Ingrid Bilardie - de Boer, waaronder haar intrigerende boek Overkanten. Ook een webwinkeltje waar haar boeken en mooie babyversjes te bestellen zijn.

 

Grote Voorbeelden

Helle Helle: is qua stijl en schrijffilosofie mijn grootste voorbeeld. Ze schrijft in een eenvoudige taal, met details tot op de millimeter bestudeerd. Haar onderwerpen zijn alledaags, maar er knaagt iets. Hier een uitgebreid artikel over deze schrijfster, geschreven door één van mijn vroegere Deens-docenten. En meer. In het Engels.

 

Schrijven en lezen

Blanco Regel: een online literair magazine dat ieder kwartaal verschijnt. Erg uitgebreide en diepgravende artikelen over schrijven, literatuur en uitgeven. Interviews met schrijvers waarin net even wat meer doorgevraagd wordt. Interessante korte verhalen.

Kosmose: een heerlijk doorbladerbaar tweemaandelijks e-zine en podium voor "(audio)visuele en tekstuele creatievelingen". Met iedere editie een aansprekend thema om bijdragen voor in te sturen.

Schrijven Online: wil je beginnen met schrijven, zoek je inspiratie, oefeningen, steun bij medeschrijvers, wil je weten welke schrijfwedstrijden er zijn, welke schrijfboeken en welke cursussen; dan is dit je startplek.